Friday, November 15, 2013

Dirimu yang dinantikanAlhamdulillah thumma Alhamdulillah ‘ala kulli ni’mah…

Di usia kandungan 33 minggu ini, anak ummi sangat aktif. Sampaikan sewaktu ummi sedang buat kerja di hadapan laptop, perut ini beralun dengan kencang. Sehinggakan ummi terpaksa berhenti buat kerja dan melihat perut sendiri sambil tergelak kecil. Kawan-kawan yang ada dekat dengan ummi mesti pelik tengok ummi gelak sambil tengah buat kerja.

Wahai anak ummi, sungguh ummi tidak sabar berjumpa denganmu. Doa ummi untuk anak ummi semoga menjadi anak solehah yang taat perintah Allah dan Rasul. Ummi dan ayah akan sedaya upaya mendidikmu supaya anak ummi ini suatu hari nanti bakal bersama ummat ini dalam menegakkan Islam. 

Minggu lepas check-up dengan Dr. Fatimah, inshaAllah bidan yang bakal menyambut kelahiran anak ummi. Mudah-mudahan Allah lancarkan proses bersalin ummi sehinggalah membesarkan anak ummi. Nampaknya hemoglobin ummi 10.1, dan Dr bagi ubat untuk tambah darah. Huhu...ummi macam biasa usaha makan benda lain untuk bantu paras Hemoglobin naik. Nanti lagi 2 minggu ummi share apa yang ummi makan sebab  nak  tengok semula paras Hb ummi ^_^.

InshaAllah semoga Allah pertemukan kita di dunia ini ye anak ummi. Pastinya cabaran buat ayah dan ummi dalam mendidikmu di akhir zaman ini yang penuh dengan fitnah dan ujian kebendaan. Biar anak ummi belajar erti kesusahan walaupun hidup senang, tidak akan ummi biarkan dirimu tenggelam dengan lautan kecanggihan teknologi yang ada sehingga melalaikan. Semoga Allah bantu ayah dan ummi dalam mendidikmu ke jalan Allah dan Rasul-Nya.


Walaupun Dr sudah memaklumkan jantina anak ummi, tetapi ummi punya instinct sebaliknya. Hehe. Kita lihat dan tunggu. Jauh di sudut hati perasaan ummi bercampur baur. Menghitung hari untuk bersalin. Allahu Allah. Mohon doa semua ya agar selamat semuanya dan ummi lahirkan anak ummi secara normal. Terima kasih kepada suami untuk doa dan ayat yang menenangkan. Doaku setiap kali usai solat agar dirimu menjadi ayah yang soleh yang membimbing kami ke syurga-Nya. Doakan isteri dan anakmu selalu.

No comments: